Jdi na obsah Jdi na menu
 


slané těsto

31. 3. 2009


  • 2 hrnky hladké mouky

  • 1 hrnek soli

  • 3/4 hrnku vlažné vody (většinou trochu více)

  • Na obarvení si můžete připravit potravinářské barvivo, nebo jako já koření - kakao, sladkou papriku, kari,...


Těsto propracujeme dohladka - nejlepší zkouška správné hustoty je udělat malou kuličku - nesmí se lepit ani drolit.


Z těsta vyrábíme podle vlastní fantazie co nás napadle. Např.: plošné fugurky, zápichy do květináče, rámečky na fotografie, věnečky, svícínky, dekorace, ozdoby na vánoční stromeček,...


Sušíme na vzduchu, ale trvá to dost dlouho. Můžeme sušení urychlit v troubě - hotové výrobky poskládáme na pečící papír na plech a pozvolna sušíme v troubě. Nejprve na dost nízkou teplotu (cca 70°C), po hodině přidáváme (můžeme se dostat na 150°C, ale je třeba těsto hlídat, aby se nepřipálilo). Doba pečení záleží na tloušťce těsta - cca dvě hodiny a více. Během pečení můžeme potřít vajíčkem, ale nemusíme.









 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA